Tıp Fakültesinde Çıkmış Soruların Önemi & Çıkmışlar Nedir?

Merhaba! Okullara açılmasına bir aydan az bir zaman kalmışken çıkmış soruların öneminden bahsetmek istedim. Ben okula başladığımda çıkmışların bu kadar önemli olduğunu ve çıkmışlara bakmadan sınava girmemek gerektiğini bilmiyordum. Bu yüzden ilk ÖBD’de çıkmışlara çok çalışmamıştım. Ama sonra üst dönemlerin tavsiyesi ve ilk ÖBD’de çıkmış soruların önemini görmemle sonraki sınavlarda daha çok önemsedim. Peki bu ‘çıkmışlar’ ne? Önceki senelerde üst dönemlerin bizi ve kendi finallerini düşünerek soru çözümlerinde soruları not aldığı ya da sınavlarda soru ezberleyip onları birleştirmesiyle ortaya çıkan mükemmel bir şey. Mükemmel olma sebebi bazı hocaların yeni soru ezberlemek yerine aynı soruları kullanması. Bir öğrenci ve hatta bir tıp öğrencisi olarak sınavda ezberlediğiniz birkaç soruyu görmek gerçekten iyi oluyor. Tabii bu çıkmışlar her sınavda aynı yoğunlukta sorulmuyor. Bazen sınavda 10-15 çıkmış, bazen de 30-35 çıkmışla karşılaşabiliyorsunuz. Verdiğim rakamlardan da anlaşıldığı gibi sadece çıkmışlarla sınava girilmez tabiki. Ama çıkmışları iyi çalışan, cevapları ezberlemeyip öğrenen iyiye yakın bir not alabiliyor. Eğer hem derslere çalışıp hem de çıkmışların üzerinde durursanız çok daha iyi notlar alabilirsiniz eminim. Ve tavsiye edebileceğim bir şey de dönem içindeki sınavlarınızda sorulan soruları mutlaka kendi aranızda ezberleyin ve toplayın. Çünkü finallerde bu sorular tekrar karşınıza gelebiliyor ve o zaman geldiğinde herkes “Keşke toplasaydık!” diyor. Okula başlamamış olanlar için soru çözümünden de biraz bahsedeyim. Sınavdan 30 dakika-1 saat sonra sınav sorularının cevapları okunuyor. Ama maalesef soruları almamamız için sorunun başını okuyup cevabı söylüyorlar. Bazı okullarda sorunun bir kısmını gösterdiklerini ya da hızlı hızlı geçtiklerini de duydum. Bazı okullar ise çıkmış soruları kitap haline getirip öğrencilerin ulaşmasını sağlıyor. (Tabii hocalar bu durumda ne kadar çıkmış soru sorabilir bilmiyorum.) Dediğim gibi öğrencilerin en önemsediği şeylerden biridir çıkmışlar.

Bugünlük de benden bu kadar. Umarım sizin de okulunuzda bol bol sorarlar ve rahat edersiniz. Sorularınız ya da yazmamı istediğiniz konular için instagram adresimden ulaşabilirsiniz. Bir dahaki yazıya kadar kendinize iyi bakın. Görüşürüz!
Tıp Fakültesinde Çıkmış Soruların Önemi & Çıkmışlar Nedir? Tıp Fakültesinde Çıkmış Soruların Önemi & Çıkmışlar Nedir? Reviewed by Bensu on Ağustos 27, 2017 Rating: 5

1 yorum:

  1. Çıkmışları nasıl çözmeyi tavsiye edersiniz? Notu okuyup notla ilgili tüm çıkmışları ya da bir kısmını o an bir kısmını sınava yakın veya tüm notları bitirdikten sonra deneme şeklinde çıkmışları çözmek mi ?
    sizce nasıl çözülmeli?

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.