Para Biriktirmek İçin Öneriler (5 Adımda Para Biriktirin)

Merhaba! Bugün günlük hayatınızda kolayca uygulayıp para biriktirebileceğiniz yöntemlerden bahsedeceğim. Öncelikle bir öğrenci olarak para biriktirmenin çok kolay olmadığını söyleyebilirim. Ama birkaç yöntemle hem istediklerinizi alıp hem de para biriktirebilirsiniz. Daha fazla uzatmadan önerilerime geçiyorum.

İlk önerim evde kolayca uygulayabileceğiniz bir şey. Bir kavanoz ya da kumbaraya bozuk paralarınızı atın ve kullanmayın. Bunu her gün cüzdanınızda kalan bozuk paraları atarak ya da sistemli şekilde yapabilirsiniz. Bu sistem aslında çok da zor değil. Kendinize bir plan çıkarın ve her gün o plana uygun şekilde kumbaranıza o miktarda para atın. Örneğin ilk gün 1, ikinci gün 2 lira şeklinde ilerleyebilirsiniz. Tabii bunu kendi bütçenize uygun şekilde başlatıp artırabilirsiniz ya da her gün 1 ya da 2 lira biriktirmek gibi bir kural koyabilirsiniz. Eğer bunun için kendinize bir çizelge hazırlarsanız ya da internetten bulursanız daha rahat hatırlayabilirsiniz. Bu şekilde belirli bir zamanda belirli bir miktar para biriktirmeyi planlayabilirsiniz.

İkinci önerim banka hesabında para biriktirmekle ilgili. Üniversite ya da lisede olmanız fark etmez. Adınıza bir hesap açtırıp orda para biriktirebilirsiniz. Örneğin ailenizden harçlık alırken ya da burs alıyorsanız bursunuz yatınca o paranın bir kısmına o ay için dokunmamaya çalışın. Örneğin o ay 150 lirayı kullanmayın ve banka hesabınızda biriksin. Diğer ay da aynı şekilde biriktirerek büyük birikimler yapabilirsiniz.

Üçüncü önerim alışverişle ilgili. Bazen gereksiz yere birçok şey alıyoruz ve bu harcamalar para biriktirmemize engel oluyor. Bunun önüne geçmenin en kolay yolu bence ihtiyaçlarınızı listelemeniz ve alışverişe bu listeyle çıkmanız. Çünkü elimizde bir liste olmadığında indirimlerden dolayı ihtiyacımız olmayan birçok şey alıyoruz. Hatta bazen aldıklarımız aslında elimizde olanların neredeyse aynısı oluyor. Bu yüzden o ay ya da yakın zamanda almak istediklerinizi listeleyip ona bütçe ayırabilirsiniz.

Dördüncü önerim kaliteli ve uygun fiyatlı ürünlere yönelmek. Böyle ürünler bulmanın kolay olmadığını biliyorum ama önceliğiniz mutlaka kalite olsun. Çünkü uygun fiyatlı olduğu için aldığınız kalitesiz bir ürün kısa zamanda size sorun çıkarıp tekrar almanıza neden olabilir. Bu yüzden bir şey alırken kaliteli olmasına özellikle dikkat edin.

Ve son önerim ise dışarıda yiyecek ve içeceğe ödediğiniz paralarla ilgili. Özellikle okulda kahve ve suya gerçekten çok para harcıyoruz. Bu parayı harcamak yerine biriktirdiğimizde aslında hiç de az bir para olmuyor. Günde yaklaşık 5 lira olduğunu düşünürsek ayda 100 lira biriktirmiş oluyoruz. Bunu da okula giderken termosunuzu götürerek sağlayabilirsiniz. Bunun dışında yurda alacaklarınızı olduğunca ucuza almaya çalışın. Örneğin meyveleri manav ya da market yerine pazardan alabilirsiniz.


Sanırım şimdilik aklıma gelenler bunlar. Bu şekilde tasarruf yapıp istediğiniz miktarda parayı biriktirebilirsiniz diye düşünüyorum. Ve son olarak bu yaz yaptığım hatayı, taksitle alışveriş yapmayı mümkün olduğunca yapmamaya çalışın. Evet yüksek fiyatlı ürünlerde bunu tercih ettiğimiz olabiliyor ama inanın sonrasında ödemek daha da zor oluyor. Umarım faydalı bir yazı olmuştur. Bu arada burs başvuruları başlamak üzere, birlikte burs başvurusu yapmakla ilgili yazıma da bakabilirsiniz. Blogta görmek istediğiniz konular ve sorularınız için bana instagram adresimden ulaşabilirsiniz. Bir dahaki yazıda görüşene kadar kendinize iyi bakın!
Para Biriktirmek İçin Öneriler (5 Adımda Para Biriktirin) Para Biriktirmek İçin Öneriler (5 Adımda Para Biriktirin) Reviewed by Bensu on Eylül 13, 2017 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.